Кулинарни рецепти » Пилешки хапки с гъби и лук

 Пилешки хапки с гъби и лук
(Франция)

Продукти:

• 1 кг бяло пилешко месо
• 500 г гъби (предварително запържени)
• 3 глави лук, нарязан на тънки шайби
• 1 ч.л. горчица
• 2 с. л. кетчуп
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от 1 лимон
• 2 с. л. соев сос
• малко чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото, предварително нарязано на едри кубчета мариноваме (5-6 часа) с олио, соев сос, лимонов сок, малко горчица, кетчуп и червен пипер.

В голям дълбок тиган задушаваме лука, добавяме пилешкото месо, заедно с маринатата и когато е почти готово, слагаме изпържените гъби, още малко горчица, 1 ч. л. кетчуп, черен пипер и сол. Бъркаме непрекъснато до готовност.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало