Кулинарни рецепти » Телешко с кисели краставички

 Телешко с кисели краставички

Продукти:

• 600 г обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 50 мл бульон
• 70 мл сухо бяло вино
• 3 кисели краставички
• 1 връзка магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото подсушаваме го и го нарязваме на хапки. Наситняваме лука, а моркова нарязваме на сламки. Загряваме олиото и пържим в него лука 2-3 мин. Добавяме моркова и пържим още 5 мин. Слагаме и месото, разбъркваме и пържим 6-7 мин.

Смесваме доматеното пюре с бульона и го сипваме при зеленчуците и месото. Задушаваме под похлупак на тих огън още 10 мин. Прибавяме нарязаните на тънки сламки краставички, разбъркваме, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме още 10 мин.

Наситняваме магданоза. 1/3 от него прибавяме към месото и задушаваме 3 мин. Готовото ястие поръсваме с останалия магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало