Кулинарни рецепти » Солунски кюфтенца

 Солунски кюфтенца

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 100 г сирене
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1 бяло хлебче
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1-2 с.л. царевично нишесте
• зелени подправки (по избор)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме добре каймата с настърганото сирене, ситно нарязания лук, яйцата и накиснатото и отцедено хлебче. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Оформяме малки кюфтенца, които сваряваме в 1 л кипяща подсолена вода.

Изваждаме кюфтенцата, изчакваме водата да поизстине и сипваме в нея сметаната, която сме разбили с царевичното нишесте. Възвираме отново, подправяме с черен пипер и сол и прибавяме наситнените зелении. Заливаме кюфтенцата с така приготвения сос и поднасяме.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало