Кулинарни рецепти » Родопски сарми

 Родопски сарми

Продукти:

• 1 кисела зелка
• 1 кг обезкостено свинско месо
• 5-6 глави лук
• 1 к.ч. мас
• 1 ч.л. черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопената мазнина. Щом поомекне, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо и леко го позапържваме.

Разпределяме така приготвената плънка върху зелевите листа, като навсякъде слагаме по 2-3 зрънца черен пипер. Завиваме сармички и ги подреждаме в тенджера, чието дъно сме покрили със нарязаното зеле.

Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да продуктите. Притискаме с чиния и варим на слаб огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало