Кулинарни рецепти » Овче месо с прясно зеле

 Овче месо с прясно зеле

Продукти:

• 1 кг тлъсто овче месо
• 2 малки глави лук
• 1 люта чушка
• 1 средно голяма зелка
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 зърна черен пипер
• 2 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 4-5 с.л. мазнина
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме, измиваме и задушаваме месото в мазнината. Добавяме едро нарязаното зеле и лука. Продължаваме задушаването.

След като зелето омекне, слагаме лютата чушка, червения пипер и доматеното пюре. Заливаме с малко гореща вода, пускаме подправките, посоляваме и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало