Кулинарни рецепти » Боб по ирландски

 Боб по ирландски

Продукти:

• 1 ч. ч. зрял боб
• 3 с. л. олио
• 50 г бекон
• 300 г обезкостено телешко месо
• 1 голяма глава лук
• 1 глава чесън
• 2 стръка целина (зелената част)
• 2 моркова
• 4 домата
• 1 дафинов лист
• 1 ч. л. кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме. Отцеждаме боба и запазваме бульона.

Нарязваме телешкото месо на кубчета, а бекона – на тънки ивички. Нарязваме лука на ситно, чесъна – на четвъртинки, а остърганите моркови – на кръгчета. Стръковете целина нарязваме на по-едри парчета, а обелените домати – на ситно.

В отделна тенджерка сгорещяваме олиото и последователно сипваме телешкото месо, бекона, дафиновия лист, кимиона, лука, целината, чесъна и морковите.

Разбъркваме и добавяме боба, доматите и водата, в която е врял боба. Разбъркваме пак и оставяме да ври на тих огън. Преди да го свалим от огъня поръсваме с черен пипер и посоляваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало