Кулинарни рецепти » Бозбаш

 Бозбаш
/Армения/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 овнешко месо
• половин пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 100 г сушен грах /или стерилизиран/
• 2 картофа
• 2 ябълки
• 4 сушени сливи
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 червени чушки
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в подсолена вода. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещеното масло.

Отделно в бульона от месото сваряваме граха. Прибавяме нарязаните ябълки, картофи и чушки, сливите и доматеното пюре. Връщаме месото и варим още десетина минути.

Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало