Кулинарни рецепти » Говеждо по селски

 Говеждо по селски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г говеждо месо
• 100 г зелен фасул
• 100 г зелен грах
• 1 морков
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки и леко го запържваме в половината олио. После прибавяме нарязаните зеленчуци, наливаме малко гореща вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън.

Отделно приготвяме запръжка от останалото олио и леко препеченото брашно, разреждаме я с малко гореща вода и я сипваме в готовото ястие. Варим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало