Кулинарни рецепти » Червено свинско месо

 Червено свинско месо
/Китай/

Продукти: (за 1-2 порции)

• 250 г свинско месо със сланина
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. червено вино
• 1 ч.л. захар
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил или половин ч.л. смлян
• 1 малка главичка лук
• 1 с.л. нишесте, размито с малко вода
• 1 щипка сол
• 1 щипка канела
• 1 щипка анасон или 1 цвят от анасон

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета, а лука на ивички. Загряваме тигана, сипваме олиото и когато запуши, добавяме захарта, като разбъркваме непрекъснато, докато покафенее.

Прибавяме месото, лука, джинджифила, канелата и анасона. Бъркаме, докато месото се покрие със захарната смес. След това добавяме виното, соевия сос, посоляваме и пак леко разбъркваме.

Доливаме вода, колкото да се покрие месото, и оставяме на слаб огън да се задушава около 2 часа. Накрая добавяме размитото нишесте.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало