Кулинарни рецепти » Телешко, задушено с прясно зеле

 Телешко, задушено с прясно зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешки гърди
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• половин прясна зелка
• 2 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки и го слагаме на огъня, като непрекъснато го разбъркваме с дървена лъжица. Когато месото побелее и водата се изпари, прибавяме маслото и изпържваме месните хапки до зачервяване. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и отстраняваме от огъня.

Нарязваме зелето на тънки ивички, посоляваме го и го задушаваме в захлупен съд с олиото и малко вода. От време на време го разбъркваме и доливаме по малко гореща вода. Когато зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати. Наливаме още малко гореща вода и продължаваме да задушаваме на тих огън.

След десетина минути прибавяме изпърженото месо заедно с мазнината, в която сме го пържили. Задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало