Кулинарни рецепти » Сърнешко рагу с хвойнова сметана

 Сърнешко рагу с хвойнова сметана

Продукти: (за 6 порции)

• 1300 г обезкостено сърнешко рагу
• 2 глави лук
• 1 ч.л. зърна бял пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна карамфил
• 1 л червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 10 зърна от хвойна
• 250 г сметана
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистеното от ципата и сухожилията месо нарязваме на малки парченца. Наситняваме ароматните треви. Обелваме лука и ги нарязваме на четвъртинки.

Слагаме месото, лука и тревите в дълбока купа, прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и карамфил и заливаме с виното. Захлупваме и оставяме 1 нощ в хладилника.

Изваждаме месото от маринатата и го подсушаваме. Сгорещяваме мазнината и пържим хапките до поруменяване. Прецеждаме маринатата и го заливаме. Поръсваме със сол и черен пипер.

Счукваме зърната хвойна в хаванче и наръсваме рагуто. Захлупваме и задушаваме 1 час на бавен котлон. Прибавяме разбитата сметана и оставяме ястието да клокне с нея.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало