Кулинарни рецепти » Кебап върху патладжанено пюре

 Кебап върху патладжанено пюре

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 4 пиперки
• 4 патладжана
• 4 домата
• 1 глава чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио, докато остане на мазнина. Слагаме ситно нарязания лук и пържим още 5 мин. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и червения пипер. Разреждаме с 1 ч.ч. гореща вода и варим 30 мин, докато се свари месото. Посоляваме.

Изпичаме патладжаните и чушките и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме счукания чесън и обелените и настъргани домати. Подправяме с магданоз, черен пипер и сол.

Във всяка чинийка за сервиране слагаме пласт патладжанено пюре, а отгоре разпределяме месото от кебапа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало