Кулинарни рецепти » Задушен заек

 Задушен заек

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек
• 150 г сланина
• 1 кафена чаша олио
• 4-5 парчета моркови
• 4-5 парчета керевиз
• 2 малки глави лук
• 1 кафена чаша вино
• 3-4 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Мариноваме заека и го нарязваме по ставите, като гърба запазваме цял. Изчистваме жилките и кожичките, след което шпиковаме месото с малко моркови, керевиз, сланина и чесън. Пържим в сгорещеното олио. Изваждаме изпърженото месо и посоляваме.

В същата мазнина запържваме нарязания на дребно лук. Сипваме брашното и пържим, докато стане златисто. Прибавяме останалите моркови, керевиз и чесън, доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер и бахара.

Връщаме месото отново в запръжката. Наливаме виното, а когато се поизпари, доливаме вода. Варим, докато месото омекне и поднасяме с пасирания сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало