Кулинарни рецепти » Патладжани с кисело мляко

 Патладжани с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г патладжани
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 400 г кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• копър, лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги нареждаме върху наклонена дъска, за да отцеди горчивия сок.

След 30 мин ги измиваме, подсушаваме, овалваме в брашно и ги пържим в сгорещена мазнина на слаб огън от двете страни до порозовяване.

Сервираме ги със заливка от кисело мляко, размесено със счукан чесън, ситно нарязан копър, лимонов сок и малко сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало