Кулинарни рецепти » Кюфтета от кисело зеле и ориз

 Кюфтета от кисело зеле и ориз

Продукти: (за 8-10 порции)

• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 ч.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 100 г смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. брашно
• 1-2 яйца
• ким, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на дребно и го задушаваме до омекване в олиото и малко вода.

Сваряваме отделно ориза. След като изстине, смесваме със зелето. Прибавяме смлените орехови ядки и малко ким. Посоляваме. Прибавяме настъргания кромид лук и разбитите яйца и разбъркваме.

От сместа оформяме кюфтета, които овалваме в брашното и пържим в сгорещена мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало