Кулинарни рецепти » Супа от зеленчуков бульон с карфиол

 Супа от зеленчуков бульон с карфиол
(Чехия)

Продукти:

• 500 г карфиол
• 600 мл зеленчуков бульон
• 300 г сметана
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го варим около 20 минути в зеленчуковия бульон - до омекване. После го пасираме, връщаме го отново в тенджерата и към него прибавяме сметаната.

Варим още десетина минути. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме ситно нарязания лук.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало