07.05.2021 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  2186  |   0  
Циганчето не обича ниските температури
Този вид е един от любимите и най-широко отглежданите цветя в Европа. Зимно време със саксии от този вид хората украсяват стаите си, през лятото балкони, тераси и веранди.
Когато в млада възраст прищипвате връхчетата на циганчетата неколкократно, те се разклоняват силно и придобиват компактна овална форма. При добро гледане такива растения цъфтят така изобилно, че целите са покрити в цветове, та дори листата не се виждат.
За жалост, много често идват неуспехи - листата или цветовете опадат, като растенията може да останат с голи клонки. Причините за това може да са няколко. През зимния период това може да се дължи на продължително влияние на ниски температури. В помещенията градусите не трябва да падат под 12, а за да цъфтят растенията, скалата не бива да показва по-малко от 15 градуса Ако растенията са нападнати от мана, по тях се образуват петна като посипани с брашно. Появят ли се вируси - листата първо пожълтяват, а след това опадат.

Важни правила

Спазвайте правилото да поливате редовно, без да допускате преовлажняване на почвената смес и без да пръскате листата. Осигурявайте много светлина, но не излагайте растенията на парещо слънце! Ако листата вече са опадали, направете силна резитба. При условие, че спазвате посочените правила, заболелите растения бързо се възстановяват. За да сте сигурни, че по тях не е останал някой вредител - какъвто е трипсът, напръскайте с разтвор от вода, в която са престояли една нощ няколко цигарени фаса.
30.12.2016 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021