05.12.2021 година
1564339898.swf
Р
астителна защита
  1246  |   0  
Не правете тези грешки
• Много бъркат градинарите, които внасят прекалено дълбоко торовете. Най-добре е да се наторява на дълбочина една лопата. Ако дълбочината е 40 до 50 см или повече, кислородът няма да има достатъчен достъп, торовете няма да могат да се разлагат.
• Не използвайте птичи тор от птицефабриките. Той съдържа много антибиотици, стимулатори и други медицински препарати, които са вредни за човека и околната среда.
• Растителните остатъци, заразени с причинители на болести, понякога се прекопават, смесват се с почва. Вледствие на това често се предизвиква нова инфекция. Препоръчва се болните растения да се събират през цялата вегетация, а през есента да са изгарят или да се закопават поне на 50 метра от градината.
• Често градинарите засяват разсада в почва, взета от двора. Но тя в нередки случаи е заразена и така бъдещите растения ще са обречени на болести. Затова използвайте само прясно приготвени почвени смески. Ако купувате разсад, много щателно проверявайте дали не е заразен. Често с него може да пренесете в своето място бе-локрилката и още опасни вредители, които после няма да изгоните с години. При пръскане с инсектициди загива само 70-80 % от напастта.
15.01.2020 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021