П
остна кухня » Ястия на тиган

3316 |

4
Бхинди масаледар (пълнена бамя)
/Индия/
Продукти:
• 200 г извара
• 1 ч. л. кимион
• половин ч. л. настърган пресен джинджифил
• 3 пресни люти чушки
• 3 с. л. настърган пресен кориандър или магданоз
• 1 ч. л. куркума
• 1 ч. л. сол
• 500 г прясна бамя
• 3 с. л. масло или олио
Начин на приготвяне:
Изварата изцеждаме в тензух. Кимиона, джинджифила, лютите чушки и кориандъра счукваме в хаванче или смиламе. Прибавяме към изварата заедно с куркумата и солта и месим до получаване на гладко тесто.
Измиваме и подсушаваме бамята. Изрязваме капачетата и долният край, след което внимателно правим малък страничен разрез, така че да не се среже цялата шушулка, и изчистваме семената.
Във всяка бамя слагаме по малко от тестото. Слагаме бамята в широка тенджера със сгорещеното масло или олио, захлупваме и пържим десет минути на много слаб огън. После обръщаме и пържим още десет минути без капак.
03.09.2011 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Постна кухня"
Коментари (4)
От: vpbebexsg 03:25 сряда, 13 март 2013 г. | Докладвай обиден коментар |
TTbt84 , [url=http://yfjnyhkwzqjj.com/]yfjnyhkwzqjj[/url], [link=http://buemhhjdmabx.com/]buemhhjdmabx[/link], http://vczpgvclpikf.com/ |
|
От: yhdvbdgk 14:20 понеделник, 11 март 2013 г. | Докладвай обиден коментар |
MgKaHZ a href="http://ybbtucmfvoov.com/"ybbtucmfvoova |
|
От: jdizsoaxlr 05:44 понеделник, 11 март 2013 г. | Докладвай обиден коментар |
Fv88WI , [url=http://zqahxuundpgz.com/]zqahxuundpgz[/url], [link=http://jazdbgyxrpxm.com/]jazdbgyxrpxm[/link], http://srpqniqooqzu.com/ |
|
От: Tota 01:02 събота, 9 март 2013 г. | Докладвай обиден коментар |
I just hope woehevr writes these keeps writing more! |
|