07.03.2021 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 3908 |  0 
Домашeн кабинет във всяка стая
Съвременното средностатистическо жилище няма толкова много площ, че да се отдели самостоятелна стая за домашен кабинет. Но негово миниатюрно копие може да се устрои буквално във всяка стая. Следвайки няколко полезни препоръки, можете да създадете пълноценна работна зона във всеки свободен ъгъл на дома си.

Две в едно

По принцип за миникабинета обикновено се избира спалнята и по-рядко - дневната. Оптималният вариант за разделяне на общото пространство на две зони в този случай е стелажът с открити, затворени или комбинирани полици. Той отделя спалнята от работния кът, а и ще събере необходимите документи, като създаде минимална звукоизолация. В този вариант кабинетът ще трябва да се ограничи с компютърна маса и стол. Обмислете сериозно разположението на лампите: светлината трябва да бъде достатъчна за работа и наред с това - да не попада върху мястото за спане.

Работната маса

Кабинетната маса - това е главното място за многочислените делови книги, папки и за компютъра. Зад нея трябва да се чувствате удобно, защото в идеала за домашен кабинет първото условие е да става за работа, а второто - да е уютно. В ограниченото пространство отдайте предпочитание на маса с ергономична форма. Тя е проста и удобна, изработена е в повечето случаи от дървесновлакнести плочи, а краката при най-новите модели са метални.

Осветлението

Интериорът на стаята, включваща работна зона, изисква и правилна организация на осветление. Светлината трябва да е насочена върху екрана и клавиатурата, но не бива да е заслепяваща, за да не уморява очите. Покрай насоченото осветление в компютърната част на стаята, за да се намали влиянието на контраста, може да се използва и обща разсеяна светлина, например от лампи, висящи от тавана.

Хармония в помещението

Създавайки работно място в стаята, отделете внимание то да се вписва в общия интериор. Разбира се, миниатюрният кабинет трябва да бъде отделен от останалото пространство, но не бива да се излиза от атмосферата на стаята. Ако другата мебел е светла, не купувайте тъмна работна или компютърна маса. При избора на аксесоари отделете също внимание на стиловото решение: за работна зона в класическа спалня може да изберете романтични свещници, които не по-лошо от офисните лампи ще ви помогнат във вашата работа.
28.06.2010 г. / Надежда Белева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021