07.03.2021 година
1564339898.swf
Р
ецепти за дома
 4705 |  0 
Офисен шкаф у дома
Този офисен шкаф всъщност съвсем не е за офиса, в който примерно работите или пък за там, където се обучавате. Чисто и просто, той е за стаята на ученика, студента, а защо не и за човека със свободна професия. Шкафът притежава отделни секции, полици, многофункционална маса, както и врати за затваряне. Поставен е върху 6 мебелни колела и може да се мести на желаната позиция. Поличките могат да се комбинират по подходящ и достъпен начин, освен това шкафът може да побере много лични неща.

Материали

Като основен се използува ПДЧ-материал, алуминиев профил, пластмасови первази и лайсни, болтове, гайки, шайби, свързващи винтове.

Последователност на изработката

Най-напред по приложените на схемата размери се изработват чрез изрязване отделните детайли, които се заглаждат, а острите ръбове се окръгляват (1). Закупуват се и материалите от алуминий, пластмаса, первазите, лайсните и другите дребни свързващи елементи и части.

Следва боядисване предварително на оцветените на схемата плоскости с алкидна боя за дърво, с последващо лакиране (2).

После се монтират подвижните части за издърпване на бюрото и масичката, както и на сандъчето за документи (3). Свързването на отделните страници става чрез дървени дибли, подсилени с винтови връзки (4).

Внимателно се поставят рафтовете, закрепени върху винтови подложки за рафтове, които могат да се закупят от всеки магазин (5). Особено внимание трябва да се обърне на снадките по вратите и носещите дъски с квадратно сечение (6).

Накрая следва монтажът на 6 броя стандартни мебелни колела, закрепени на 4 места с винтове.


15.09.2010 г. / Атанас Желязов

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021