19.07.2018 година
Р
ецепти за здраве
 235 |  0 
Тибетски рецепти за изчистване на бъбреците
Древните лекари смятали бъбреците за основата на живота. Те повече от другите органи страдат при екологични проблеми, най-вече от негативното въздействие на лошата питейна вода.
Всички вредни вещества, които се намират във въздуха, водата и храната замърсяват бъбреците. Големите дози лекарства също ги тровят.
Бъбреците може да бъдат поразени от ангина, скарлатина, остри простуди. Всяка инфекция може да им въздейства негативно.
В тибетската медицина започват лечение на много болести (астма, хипертония, алергия и т. н.) с изчистване на бъбреците. Това може да стане по различни начини.

Ето няколко, достъпни рецепти:

• Заливат се 2 ч. л. ленено семе в 0,5 л хладка вода. Кипи на бавен огън 15 мин, кисне 30 минути. Приема се гореща, без да се прецежда, по половин чаша 4-8 пъти на ден.
• Сипват се 40 г магданоз в емайлирана тенджера и се заливат с 4 л мляко. Поставя се в гореща фурна за 2 часа. Приема се по 1-2 с. л. на всеки час в продължение на 10 дни.
• Най-ефикасното средство е сокът от тиква. От него се пие 10 дни по 50 мл 3-4 пъти на ден.
• Вместо тиквен може да се пие и сок от дини или краставици – по 50-100 мл 2-3 пъти дневно (също 10 дни).
• Като пикочогонно средство се използват листата от червена боровинка. Залива се 1 с. л. листа с чаша с кипяща вода. Престоява 20 минути. От охладената боровинкова настойка се приема по 1 с. л. 3-4 пъти на ден.
• Силен пикочогонен ефект има прах от изсушена динена кора. От нега се приема по 1/2-1 ч. л. 2-3 пъти дневно.

Два начина да се извади пясък от бъбреците:

• Нарежете на ситно 1 кг пресен магданоз заедно с корените и един голям корен целина. Добавете 1 кг мед и 1 л вода. Оставете да кипне на бавен огън, бъркайки с лъжица. От получения сироп се приема по 3 с. л. преди хранене.
• За да се изведат извън организма пясък и камъни от бъбреците се смила в месомелачката ряпа и се залива с мед. След 2 дни се прецежда. Пие се по 1-2 глътки преди храна. За един лечебен курс трябват 5 кг ряпа. Медът се добавя по вкус.
30.06.2018 г. / recepty@bulherba.net

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018