Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии

Ястия с дреболии и колбас:

Агнешки главички в шкембе

Продукти: (за 4 порции) • 4 агнешки шкембенца • 4 агнешки главички • 4-5 глави лук • 300 г агнешки момици • 100 г сланина • 3-4 скилидки чесън • 1 пакетче краве масло • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме...

Агнешки дреболии на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешки дреболии • 2 глави лук • 2 връзки зелен лук • 40 г краве масло • магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме дреболиите в подсолена вода заедно със стария лук, нарязан на четвъртинки. Отцеждаме сварените дреболии и ...

Агнешки дреболии на шиш

Продукти: (за 4 порции) • 200 г шкембе • 200 г чревца • 200 г черен дроб • 200 г бял дроб • 100 г сърце • 100 г бъбреци • 100 г агнешка лой • 60 г краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Дробовете, сърцето и бъбреците нарязваме на парче...

Агнешки дреболии по каракачански

Продукти: • 1 цял агнешки комплект (без булото) • 30 г краве масло • 1 стрък праз (или 3 стръка пресен лук) • 1 домат • 1 чушка • 1 к. ч. бяло вино • 2 стръка пресен джоджен • 1-2 лимона • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Агнешкия комплект нар...

Агнешки кеат кебап

Продукти: (за 6-8 порции) • 2 бъбрека, няколко момици, филенца, флейки, черен дроб и далак от 1 агне • 1 връзка пресен лук • 3 с.л. олио • 1 к.ч. разтопено краве масло • магданоз, копър • джоджен, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно само бялата ч...

Агнешки шерденчета на фурна

Продукти: (за4 порции) • 8 агнешки шерденчета • 300 г агнешко месо от бута • 300 г агнешки чревца • 3 глави лук • 1 к.ч. ориз • 40 г краве масло • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме чревцата и месото на мал...

Агнешко булгурено на фурна

Продукти: (за4 порции) • 600-700 г агнешки дреболии • 3-4 с.л. олио • 1-2 връзки зелен лук • 100-150 г булгур • 1 яйце • 1 к.ч. прясно мляко • магданоз, джоджен • червен и черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме агнешките дреболии в подсолена...

Агнешко кукуреч

Продукти: • 1 агнешки бял дроб • 300 г агнешки чревца • 2 връзки зелен лук • 1 ч.л. червен пипер • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Попарваме чревцата за 5-6 мин във вряща вода. Нарязваме белия дроб на едри парчета и около всяко пар...

Агнешко шкембе на фурна

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко шкембе • 2 моркова • 1 главичка стар лук • 1 парче целина • 2 връзки зелен лук • 3 с.л. олио • 2-3 домата • 2-3 скилидки чесън • 3 яйца • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 с.л. настърган кашкавал • 1 дафино...

Апетитен лют кебап с дроб

Продукти: • 1 кг свински (телешки) дроб • 1 ч.ч. бяло вино • 2 люти чушки • 2 с.л. брашно • 5-6 скилидки чесън • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме дроба на филийки, посоляваме го, потапяме в брашно и запържваме. П...

Асорти от дреболии

Продукти: (за 8-10 порции) • 500 г говежди бъбреци • 200 г шунка • 150 г телешки език • 250 г крехко телешко месо • 150 г консервирани гъби • 150 г масло • 50 г заквасена сметана • 1 глава лук • 1-2 домата • 50 г настърган кашкавал • сол, черен пипер, маг...

Брюкселски медальон

Продукти: (за 4 порции) • 4 резена целина • 2 с.л. краве масло • 4 парчета черен дроб • 1 яйце • 2-3 с.л. брашно • 2-3 с.л. галета • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме целината и я изпържваме в сгорещената мазнина до светло зл...

Бумбар

Продукти: (за 6 порции) • 200 г свински бял дроб • 200 г свинско шкембе • 100 г кравешко виме • 500 г сурови свински обрезки • 200 г свински черва • 1 ч.л. едро смлян черен пипер • 1 с.л. стрита чубрица • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. ориз • 2 глави лук • ...

Бъбреци в сметана

Продукти: (за 4 порции) • 500 г свински бъбреци • 3 главички лук • 2-3 скилидки чесън • 3 с.л. краве масло • 125 мл сухо бяло вино • 200 г сметана • 2-3 стръка пресен лук • бял пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме бъбреците от тлъстините, разпол...

Бъбреци по сечуански

Продукти: • 3 свински бъбрека • 2 с.л. люто доматено пюре • 2 с.л. червено вино • 1/2 ч.л. сол • 2 с.л. нишесте • 1 ч.ч. олио • 2 с.л. соев сос • 1 с.л. оцет • 1 с.л. захар • 1 глава лук • 8 скилидки чесън • 1 ч.л. смлян джинджифил • 1/2 ч.л. лют черв...

Бъбреци с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 4 телешки бъбрека • 300 г гъби • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. бяло вино • 2 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме бъбреците, разрязваме ги по дължина на две половини, слагаме ги в съд със студена вода ...

Бъбреци с пресен лук

Продукти: (за 4 порции) • 500 г свински бъбреци • 2 главички стар лук • 1 връзка пресен лук • 2 скилидки чесън • 2 с.л. краве масло • 125 мл сухо бяло вино или месен бульон • 200 г заквасена сметана • прясно смлян бял пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бьофстроганов от дроб

Продукти: (за 4 порции) • 600 г черен дрoб • 3 с.л. краве масло или маргарин • 1 с.л. брашно • 1-2 глави лук • 1 к.ч. сметана • 1/2 с.л. доматено пюре • 1/2 ч.л. захар • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме дроба на филийки с дебелина 5 мм....

Варен телешки език в зеленчуков сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки език • 1 връзка корени за супа • 1 глава лук • 1 ч.ч. доматен сос • сол Начин на приготвяне: Измиваме езика и го слагаме в кипяща подсолена вода да се вари. Когато поомекне, прибавяме едро нарязаните лук и корени за супа,...

Варени свински езици със сос

Продукти: (за 4 порции) • 800 г свински езици • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 парче целина • 1 морков • 1/2 ч.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме езиците в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязвам...

Варено виме

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг виме • 2 глави лук • 1 морков • 1 корен магданоз • 3 с.л. брашно • 100 г краве масло • 5-6 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • сол Начин на приготвяне: Измиваме вимето и го слагаме в тенджера под налягане. Заливаме с ...

Варшавско шкембе - флачки

Продукти: (за 5 порции) • 1 шкембе • 1 връзка зеленчукови корени • 1 с.л. брашно • 1/2 пакетче масло • костен бульон • индийско орехче • майорана • магданоз • сол Начин на приготвяне: Добре почистеното шкембе заливаме със студена вода и възваряваме...

Вито шкембе от Чепеларе

Продукти: • 1 кг телешко шкембе • 250 г тънки черва • 60 г краве масло • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме шкембето, остъргваме го, измиваме го и сваряваме. Нарязваме го на квадратни парчета, които увиваме на рула и увив...

Говежди момици

Продукти: (за 4 порции) • 2 говежди момици • 2-3 с.л. мазнина • 1 морков • 1 глава лук • 1 к.ч. бяло вино • 200 г гъби • 1 лимон • 10 зърна черен пипер • 2-3 зърна бахар • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. суха стрита чубрица • 16 мънички кюфтенца от кайма ...

напред
Начало