Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия на скара

Ястия с риба:

Вретено от риба на скара

Продукти: • 1 кг филе от риба • 500 г гъби • 100 г орехи нарязани на ситно • 1 глава лук • 50 г краве масло • 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Оформяме филето като шницел и леко начукваме. Поръсваме със сол, черен пипер и сок ...

Дяволски скумрии

Продукти: (за 6 порции) • 6 скумрии или херинги с хайвер • 3 с.л. горчица • 2 ч.л. олио • 1/4 ч.л. червен пипер • 100г трохи от хляб или галета • 100 г разтопено масло • дръжки от магданоз • сол Начин на приготвяне: Изчистваме рибата като отстраняваме...

Кавказки шашлик с риба

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг моруна /есетра/ • 1 ч.ч. бяло вино • 2 глави лук • 2-3 зелени пиперки • 3-4 домата • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Приготвяме марината от виното, ситно нарязания лук, натрошен дафинов лист, черен п...

Камбала с масло от латинки

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета от камбала или друга едра бяла риба по 220 г • 1 с.л. червен пипер • 1 ч.л. горчица, черен пипер • 2 с.л. зехтин • 2 скилидки чесън • 1 с.л. олио • 75 г краве масло • 1 малка главичка лук • 1 ч.л. лют кетчуп • 125 г листа ...

Маринована бяла риба

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от бяла риба • 1 дафинов лист • 2-3 скилидки чесън • 4 с.л. зехтин • 1 с.л. лимонов сок • пресен или сух девисил • 1 щипка босилек • сол, черен пипер За гарнитурата: • 1 чушка • 200 г по-дребни домата • 1 глава...

Маринована сьомга на скара

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета от сьомга по 180 г всяко • 1 с.л. корен джинджифил • 2 с.л. лимонов сок • 25 мл безсолен соев сос • 2 скилидки чесън • 1,5 ч.л. сусамено олио • 1 ч.л. по-едро смлян лют червен пипер • 1 ч.л. захар • 1 лимон Начин на п...

Печена риба с домати

Продукти: (за 4 порции) • 600 г треска или друга бяла риба, нарязана на много тънки ивички • 1 с.л. лимонов сок • 500 г домати • 2 скилидки чесън • 1 ч.л. стрит босилек • 200 г сирене “Моцарела” • 1 с.л. зехтин • магданоз, сол, черен пипер Начин на приготв...

Пикантна сьомга

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от сьомга • сок от 1 лимон • 1 люта червена чушка • 1 глава лук • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции, които накисваме за 2-3 часа в марината от зехтина, нарязания на парченца лук, ...

Пушена риба на грил

Продукти: (за 4 порции) • 4 пушени риби • 40 г краве масло • половин лимон • 1 люто чушле • 1 връзка копър Начин на приготвяне: Разрязваме рибите на половинки, като внимателно отстраняваме кожата и костите. Нарязваме лютото чушле и копъра на ситно и л...

Пълнени пъстърви с мащерка

Продукти: • 4 пъстърви • 4 скилидки чесън • 4-5 резена сушени домати • 2 зелени лимона • 8 с.л. зехтин • мащерка, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибите. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, мащерка, чесън и наситнените сушени домати, пре...

Пъстърва на грил

Продукти: (за 4 порции) • 4 пъстърви • 300 г бекон • 2 с.л. зехтин • 2 лимона • 4 щипки смлян кориандър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибите, правим им по 2-3 напречни разреза и ги поръсваме с черен пипер и сол. Във всеки разрез пъха...

Разпъната сьомга

Продукти: • 1 голяма сьомга (есетра, сом и др.) • 1 пакетче краве масло • копър • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Изчистваме рибата люспите, без да я мокрим,и я избърсваме с меки хартиени салфетки. Чистим внимателно, за да не повредим кожата. Ра...

Риба на скара с орехов сос

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг филе от сумрия • 1 к.ч. олио • 30 г краве масло • 1-2 к.ч. орехови ядки • 1 главичка чесън • 2 с.л. оцет • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Оформяме от филето 5 порции, които посоляваме, потапяме в част от о...

Риба на шиш

Продукти: (за 5 порции) • 750 г филе от мерлуза • 3 глави лук • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. оцет • 3 домата • 5 люти чушки • 1 лимон • магданоз, сол Начин на приготвяне: Избираме рибно филе с кожа, нарязваме го на парченца и го посоляваме. Нанизваме парченца...

Риба по хайдушки

Продукти: (за 4 порции) • 4 речни риби /всяка по 300-400 г/ • 2 глави лук • 4-5 с.л. олио • 2 лимона • 3-4 клонки целина • 1 връзка магданоз • 2-3 клонки мащерка • 4 люти чушлета • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Правим върху рибите по 2-3 ра...

Рибни кебапчета

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от мерлуза • 80 г прясна сланина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на парчета, посоляваме на вкус и прекарваме през месомелачка заедно с прясната сланина. Омесваме каймата и оставяме да престои 3-4 час...

Сардини на скара

Продукти: (за 2 порции) • 4 сардини • половин лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натриваме сардините отвътре и отвън със сол и черен пипер и ги нареждаме върху скарата. Печем по 5 мин от всяка страна. След това ги изваждаме, подреждам...

Скумрии на скара с лук

Продукти: (за 4 порции) • 4 малки скумрии • 3 глави лук • 1 к.ч. олио • лимонов сок • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Намазваме рибите с част от олиото и ги посоляваме. Печем ги на умерена скара, като внимаваме да не се препекат. Достатъчно ...

Скумрия на скара с орехов сос

Продукти: • 1 кг филе от скумрия • 100 мл олио • 100 г масло • 150 г орехови ядки • няколко скилидки чесън • магданоз, черен пипер, сол • 1/2 кг картофи • 1 лимон Начин на приготвяне: Измиваме и нарязваме на порции рибното филе. Посоляваме го и поръс...

Сьомга в тесто

Продукти: • 4 котлета от сьомга • 1 пакет бутер тесто • 1 яйце • 1 жълтък • 200 г скариди • кората от 1 лимон • 2 с.л. сметана • 2 с.л. грис • 1 щипка пелин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме кожата от котлетите и ги обезкостява...

Сьомга на скара

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета от сьомга по 200 г • 1-2 с.л. зехтин или разтопено масло • 1 ч.ч. кисела сметана • 2 ч.л. настърган хрян • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме сьомгата под студена течаща вода и я подсушаваме с хартиена кърпа. ...

Треска на скара

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от треска • 4 филийки бял хляб • 40 г краве масло • 1 к.ч. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сгорещяваме част от олиото и изпържваме филийките хляб. Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръ...

Шаран на скара

Продукти: (за 4 порции) • 1 шаран • 3 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л.брашно • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Почистваме шарана и го нарязваме на порции, които овалваме в смес от брашното, червения пипер и сол на вкус. Поръсваме ги с олио и г...

Шаран по селски

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 шаран (около 1,5 кг) • 7-8 глави лук • 2-3 глави чесън • 2-3 домата • 2-3 чушки • 1-2 люти чушлета • 1 ч.ч. олио • 8-10 зърна черен пипер • 2-3 зърна бахар • магданоз • тарос • смлян черен пипер • сол Начин на пригот...

напред
Начало