Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия в тенджера

Ястия с риба:

Акула корсикана

Продукти: • 1 кг филе от акула • 4 филии хляб • 500 мл зеленчуков бульон • 2 глави лук • 1 с.л. зехтин • 4 домата • 1 глава чесън • 1 щипка шафран • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещения зехтин....

Бяла риба букле

Продукти: (за 4 порции) • 500 г филе от бяла риба • 200 мл прясно мляко • 500 мл вода • 300 мл бяло вино • 100 г пушена сланина • 1 кофичка заквасена сметана • 2 лимона • 1 скилидка чесън • 1 морков • 1 главичка целина • 1 глава лук • черен пипер, сол ...

Бяла риба в ябълково вино

Продукти: • 2 филета от бяла риба • 1 глава лук • 1 ч.ч. сметана • 2 с.л. нарязана прясна мента • 2 ябълки • 2 ч.ч. сухо ябълково вино • 2-3 с.л. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме рибата. Обелваме ябълките и ги наря...

Бяла риба с картофи

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг бяла риба • 100 г маргарин • 12 картофа • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 2 с.л. доматено пюре • 1,5 с.л. брашно • чубрица, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разтопяваме маргарина в отворена тенджера под налягане ...

Варен шаран

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг шаран • 1,5 ч.ч. червено вино • 1 с.л. олио • 30 г краве масло • 2 с.л. брашно • 2-3 глави лук • 100 г гъби • 1-2 скилидки чесън • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме виното заедно маслото, олиото...

Винен кебап от риба

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг морска риба • 2 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 1 ч.л. червен пипер • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата и я нарязваме н...

Гофериа пиака

Продукти: (за 2 порции) • 500 г риба • 2-3 с.л. растително масло • 4-5 глави лук • 2 скилидки чесън • 3-4 домата • лимонов сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В половината олио леко запържваме ситно нарязаните лук и чесън, добавяме нарязаните на...

Гулаш от херинга

Продукти: (за 4-5 порции) • 6 херинги • 40 г мас • 3 глави лук • 2 с. л. брашно • 500 г кисело мляко • 2 с. л. хлебен сос • 1 лимон • червен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Изчистваме херингата, отстраняваме костите и я посоляваме и подкисел...

Задушен шаран - Дюлгери

Продукти: • 1,2 кг шаран • 250 г лук • 200 г доматен сос • 150 мл бяло вино • 150 г краве масло • 300 г пържени картофи • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на филийки, заливаме го със студена вода и го оставяме да кипне. Отцеждаме, охла...

Задушен шаран с бяло вино

Продукти: (за 4 порции) • 1 шаран около 1 кг /без главата и опашката/ • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. бяло вино • 1 глава лук • 5-6 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • магданоз,оцет, сол Начин на приготвяне: Нарязваме шарана на порции, посоляв...

Задушен шаран с гъби

Продукти: (за 5 порции) • 1 шаран /около 1 кг/ • 250 г гъби • 1 с.л. стафиди • 1 глава лук • 1 ч.ч. бяло вино • 1-2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 10-15 маслини • 100 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Варим шарана 15 мин в кип...

Задушен шаран с яйчен сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг шаран • 3 глави лук • 2 моркова • 10 зърна черен пипер • 5-6 клончета магданоз • 1 к.ч. червено вино • 3 с.л. разтопено краве масло • сокът от 1 лимон • 1 с.л. брашно • 2 жълтъка • сол Начин на приготвяне: Нарязвам...

Задушена мерлуза

Продукти: (за 6 порции) • 900 г мерлуза • 100 г моркови • 100 г целина • половин пакетче краве масло • 6 филии бял хляб • половин лимон • магданоз, оцет, сол Начин на приготвяне: Нареждаме рибените порции в намаслен съд и заливаме с вода. Прибавяме наря...

Задушена морска риба

Продукти: (за 2 порции) • 500 г риба • 4 глави лук • 4 домата • 2-3 скилидки чесън • 2 с.л. лимонов сок • 1 ч.л. черен пипер • 1,5 к.ч. олио, сол Начин на приготвяне: В сгорещеното олио изпържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме н...

Задушена риба в чеснов сос

Продукти: (за 4 порции) • 600 г риба • 6 с.л. олио • 4 скилидки чесън • 4 с.л. оцет • 1 дафинов лист • карамфил, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на парчета, които нареждаме в малка тенджера. Смесваме олиото, оцета, счук...

Задушена риба с вино

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг риба • 1 глава лук • 2 моркова • 3 с.л. олио • 4 корена магданоз • половин глава целина • 1 ч.ч. бяло вино • лимонов сок • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсв...

Задушена риба с вино и гъби

Продукти: • 1 кг филе от риба (мерлуза, скумрия, лефер или друга по избор) • 1 глава лук, нарязана на ситно • 200 г пресни или консервирани гъби • 1 ч. ч. сухо бяло вино • нарязан на филии бял хляб • 1 дафинов лист • 1 лимон • 1 с. л. оцет • листа от целина ...

Задушена риба с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 800 г рибено филе • 200 г гъби • 3 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. бяло вино • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на колелца и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме л...

Задушена риба с домати

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг риба • 500 г домати • 2-3 глави лук • 4-5 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата, поръсваме я с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои 2-3 часа. Нарязваме лука и ч...

Задушена риба с лук

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг по-едра риба • 4-5 глави лук • 1 к.ч. олио • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарясваме рибата на порции, поръсваме с лимонов сок и посоляваме. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Щом омекне, изваждаме п...

Задушена риба с праз и ябълки

Продукти: (за 4 порции) • 800 г филе от риба • 3 стръка праз • 2 кисели ябълки • 1 к.ч. олио • 1 ч.ч. доматен сок • черен пипер, оцет, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на тънки парченца, поръсваме с оцет и сол и оставяме да престоят 1 час. ...

Задушена риба с ябълки и моркови

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг тлъста риба • 1-2 кисели ябълки • 2 моркова • 1 глава лук • 1-2 к.ч. олио • 1 дафинов лист • 1 ч.ч. бяло вино • лимонов сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с л...

Задушена риба със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг риба • 2 глави лук • 3 моркова • половин глава целина • 2 домата • 1 к.ч. олио • 1 с.л. оцет • 10-12 зърна черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции и я посоляваме. Нарязваме лука на с...

Задушена скумрия със сметана

Продукти: (за 4 порции) 4 малки скумрии 3-4 с.л. олио 200 г заквасена сметана 1 глава лук 1-2 скилидки чесън 1 ч.л. червен пипер сокът от половин лимон сол Начин на приготвяне: Отстраняваме главите и перките на рибите, почистваме ги и ги осоляваме. ...

напред
Начало