20.10.2020 година
1564339898.swf
Н
апитки » Вина и ликьори
  12706  |   2  
Вино от малини
Продукти:

• 3 кг малини
• 2 кг захар
• 3 л вода

Начин на приготвяне:

Засипваме малините със захар, намачкваме ги, поставяме ги в стъклен буркан и разреждаме с вода. Ще получим вино 16-18 °.

За да протича нормално ферментацията, най - малко 1/10 от съда трябва да остане празна. Разбъркваме по няколко пъти на ден. Държим съда при температура 16-18°С. След 7-8 дни прецеждаме. Наливаме в дамаджани, в които ферментацията продължава - при затворен съд.

След 5-6 седмици ферментацията затихва и виното започва да се избистря. Наливаме го в бутилки, затваряме бутилките с тапи и ги съхраняваме легнали на хладно място.
04.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Напитки"
Коментари (2)
Коментари От: vknbtsb  18:41  събота, 9 март 2013 г.Докладвай обиден коментар 
c9wlfn a href="http://pgsixjlhagnv.com/"pgsixjlhagnva
 
Коментари От: Cinder  20:47  пeтък, 8 март 2013 г.Докладвай обиден коментар 
Extremely heplful article, please write more.
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020