Кулинарни рецепти » Вино от къпини

 Вино от къпини

Продукти:

• 3 кг къпини
• 1700 г захар
• 300 г мед

Начин на приготвяне:

Намачкваме добре узрелите къпини и изсипваме в голям буркан, наливаме 3 л топла вода. Завързваме гърлото на буркана с марля и държим в топло помещение 4 денонощия. Прецеждаме и изстискваме добре къпиновата каша. Наливаме получената течност в буркани.

Правим сироп от захарта, меда и 1,5 л вода. Наливаме го към къпиновия сок и затваряме добре. Държим на топло 25-50 дни. Виното е готово, когато се избистри и престанат да се образуват мехурчета.

Можем да го преместим в нов съд и да го държим на хладно още 2 месеца. След това го наливаме в бутилки.

Ако искаме виното да е по-сладко, увеличаваме количеството на захарта от 500 г до 1 кг.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало