Кулинарни рецепти » Яйчен ликьор

 Яйчен ликьор

Продукти:

• 500 мл коняк
• 8 яйца
• 200 г захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта и ванилията. Прибавяме коняка, като продължаваме да бием, докато захарта се разтвори напълно.

Наливаме ликьора в бутилки и плътно ги затваряме. Разклащаме силно и оставяме да престои 1 месец при стайна температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало