Кулинарни рецепти » Шипкова медовина (гореща)

 Шипкова медовина (гореща)

Продукти: (за 4 чаши)

• 1 с.л. шипково брашно
• 2 с.л. мед
• 4 с.л. малинов сок
• 3 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Изсипваме шипковото брашно в затоплената вода, захлупваме и оставяме да престои 2-3 часа. Разтваряме меда в малиновия сок и заливаме със затоплената шипкова запарка.

Разбъркваме добре, наливаме в затоплени чаши и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало