05.12.2020 година
1564339898.swf
З
имнина » Сладка, конфитюри, мармалади
  4072  |   0  
Желе от дренки
Продукти:

• на 1 кг дренки – 500 г захар и 2-3 г лимонтозу

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели дренки, заливаме ги с толкова вряла вода, колкото да се покрият и варим до омекване. На следващия ден прецеждаме сока и прибавяме захарта.

Варим сиропа на силен котлон, докато се сгъсти. Малко преди да свалим от котлона прибавяме размитото в 1 с.л. гореща вода лимонтузу.

Разливаме желето в бурканите, докато е още топло и веднага затваряме.

30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020