03.08.2020 година
1564339898.swf
З
имнина » Сладка, конфитюри, мармалади
  2580  |   0  
Конфитюр от тиква
Продукти:

• 2 кг тиква
• 1 кг захар
• 2-3 листа индрише
• 1 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на парченца. Оставяме ги да се киснат 2 часа във варна вода и ги изплакваме много добре.

Приготвяме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Пускаме тиквата в горещия сироп и варим на умерен огън. Когато конфитюра започне да се сгъстява, ароматизираме с индришето.

Варим, докато сиропът се сгъсти като за сладко. Малко преди да свалим от огъня прибавяме лимонената киселина.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020