Кулинарни рецепти » Патладжани по балкански

 Патладжани по балкански

Продукти:

• 3 кг патладжани
• 2 кг дребни червени доматчета
• 2 кг чушки с различен цвят
• 4 глави чесън
• 3 връзки магданоз
• 2 стръка целина
• 1 стрък копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета, осоляваме и ги оставяме 30 мин, за да се отцеди горчивата вода. Леко ги изпържваме. Чушките изпичаме и нарязваме на колелца или четвъртинки. Скълцваме чесъна и зелениите на ситно.

Нареждаме в буркани приготвените продукти: ред патладжани, ред чушки, ред леко запечени домати, чесън, зелении. Посоляваме на вкус. Затваряме и стерилизираме 15-20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало