Кулинарни рецепти » Краставички с боровинки

 Краставички с боровинки

Продукти:

• 10 кг корнишони
• корен хрян
• 1 връзка копър
• 5-6 цвята от копър
• 4-5 малки листа от маточина
• 5 стръка целина
• 2,5 ч.ч. сол
• ч.ч. оцет
• ч.ч. недозрели червени боровинки
• 4-5 щипки мащерка
• 10-15 зърна черен пипер
• 4-5 зърна бахар
• по 30 зелени маслини и леко бланширани цветчета от броколи

Начин на приготвяне:

Избираме еднакви по големина краставички. Набождаме ги в краищата с вилица на 2-3 места.

Сваряваме марината от солта, оцета и вода, като накрая слагаме подправките. Прецеждаме и оставяме да се охлади.

Нареждаме краставичките в буркани, като редуваме с цвета от копъра, зелените подправки, бахара, черния пипер, броколите и боровинките. Заливаме с маринатата, затваряме и стерилизираме 10-15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало