24.10.2014 година
З
имнина » Сурови туршии
  1532  |   0  
Туршия от червено цвекло
Продукти:

• 6 кг червено цвекло
• 130 г малки лукчета (арпаджик)
• 150 мл олио
• 1,250 л оцет
• 150 г сол
• 150 г захар
• 4 дафинови листа
• черен пипер, бахар

Начин на приготвяне:

Почистваме лукчетата от люспите. Сваряваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на филийки.

Нареждаме продуктите в буркани, като редуваме с цели лукчета, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. Заливаме с маринатата, доливаме с олио и затваряме.

30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2014