Кулинарни рецепти » Галетна торта

 Галетна торта

Продукти:

• 250 г захар
• 6 яйца
• 1 лимон
• 3 винени чашки счукана галета

Начин на приготвяне:

Бием жълтъците със захарта до побеляване. Сипваме в тях прецедения сок на лимона и настърганата на ситно ренде кора. Избитите на твърд сняг белтъци прибавяме лъжица по лъжица, а след тях в сместа сипваме счуканата и пресята галета. Печем в затоплена умерена фурна.

Изстиналата торта наръсваме с пудра захар и поднасяме с плодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало