Кулинарни рецепти » Великденска торта

 Великденска торта

Продукти:

• 500 г бисквити
• 1 с.л. ром /ликьор/
• вода
• сладко по избор
• 1 шоколад
• 1 кофичка разбита сметана

За крема:

• 150 г краве масло
• 150 г захар
• 50 г смлени бадеми
• 3 жълтъка
• 1 к.ч. ром /коняк, ликьор/

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото и захарта на пухкава пяна. Прибавяме един след друг жълтъците като след всеки бием 1-2 мин. Разбъркваме в този крем рома и смлените бадеми.

В тортена чиния редим пласт бисквити, топнати само от долната страна в леко подсладена вода или прясно мляко и ароматизирано с рома. Нанасяме пласт крем, аранжираме цели плодчета от сладкото и така постъпваме до изчерпване на продуктите. Последният пласт трябва да е бисквитен. Отгоре и отстрани намазваме със сметана и гарнираме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало