Кулинарни рецепти » Бисквитена ябълкова торта

 Бисквитена ябълкова торта

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 500 г захар
• 4 яйца
• 2 с.л. коняк
• 2-3 карамфилчета
• 250 г обикновени бисквити
• портокалова кора

Начин на приготвяне:

Разрязваме ябълките на четири и ги варим в 1 ч.ч. вода до омекване. След като се сварят, ги прекарваме през гевгир, за да отстраним люспите и семките.

Смесваме ябълките със захарта и слагаме на огъня да се варят, докато се сгъстят като мармалад. Отстраняваме от огъня, добавяме коняка и разбитите яйца, а така също настърганата портокалова кора и целите карамфилчета и разбъркваме добре.

Нареждаме част от бисквитите по дъното и стените на форма за торта, изсипваме ябълковата смес и покриваме с останалите бисквити. Печем тортата в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало