Кулинарни рецепти » Пън торта

 Пън торта

Продукти:

• 250 г пудра захар
• 8 яйца
• 1 с.л. брашно
• 200 г бадеми
• 2 ч.л. какао
• 1 ванилия
• 50 г галета
• 1 к.ч. мармалад
• 1 ч.ч. шоколадов крем

Начин на приготвяне:

Разбиваме 20 мин жълтъците заедно със захарта. Прибавяме брашното и ванилията и продължаваме да разбиваме, докато получим еднородна смес. Слагаме отгоре разбитите на сняг белтъци, сипваме смлените бадеми и галетата и внимателно разбъркваме.

Прехвърляме сместа в правоъгълна тавичка, покрита с намаслена хартия. Печем в умерена фурна, като внимаваме да не се препече. Изваждаме готовия блат заедно с хартията и го слагаме върху мокра кърпа. Намазваме бързо с мармалад и с помощта на хартията увиваме на руло.

Изчакваме рулото да изстине и го покриваме с шоколадов крем. Крема набраздяваме с вилица, за да се получи илюзия на дървена кора. Отгоре заснежаваме тук-там с пудра захар, която ръсим през сито.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало