Кулинарни рецепти » Сиропирани солени сладки

 Сиропирани солени сладки

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 200 г краве сирене
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. брашно
• 100 г нишесте
• 3 яйца
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ванилия

За сиропа:

• 1,5 л вода
• 1,5 кг захар
• сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Накисваме сиренето за 3-4 часа в топла вода и след това го пасираме. Смесваме с пудрата захар и маслото, размекнато до стайна температура. Прибавяме яйцата и содата и разбъркваме добре. След това постепенно сипваме брашното, размесено с нишестето и ванилията, като интензивно месим, за да получим гладко тесто.

От тестото правим малки пръчици, които подреждаме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато порозовеят. Изваждаме готовите пръчици, с помощта на четка ги напръскваме с гореща вода, покриваме ги с капак или фолио и изчакваме около 5 мин да попият водата. После ги потапяме в изстиналия захарен сироп и ги оставяме да престоя в него 1-2 часа, за да се напоят добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало