16.01.2021 година
1564339898.swf
Д
есерти » Сиропирани десерти
  4347  |   0  
Баклава с грис
Продукти:

• 3 пакетчета /18 броя/ фини кори
• 50 г грис
• 5 г сакъз /дъвка/
• 1 1/2 пакетчета краве масло
• 200 г орехови ядки
• 700 г захар
• 3 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Препичаме гриса в сух тиган до розово и смесваме със счукания сакъз.

В тавичка нареждаме последователно корите, като върху всяка кора ръсим грис. Върху шестата и върху дванадесетата кора вместо грис поръсваме счуканите орехови ядки. Нарязваме корите на фигури и заливаме с врящо краве масло.

Печем баклавата в умерена фурна до порозовяване. След това оставяме да изстине и заливане със сироп, който сме приготвили от водата и захарта и сме го варили 20 мин. Поднасяме баклавата след 1 денонощие.

28.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021