Кулинарни рецепти » Туфахии

 Туфахии

Продукти:

• 700 г ябълки
• 500 г захар
• 1 ванилия
• 500 мл вода
• сокът от половин лимон

За плънката:

• 150 г захар
• 100 г смлени орехи
• 50 г смлени бадеми
• настърганата кора от 1 лимон
• 5 банана
• 50 г череши от компот и сладко

Начин на приготвяне:

Избираме такъв сорт ябълки, които не се разпадат при варене. Обелваме ги и внимателно ги издълбаваме.

Пущаме ги в кипящата вода, към която сме прибавили захарта, ванилията и лимоновия сок. Варим ги 10 мин, като внимаваме да не се разпаднат. Отцеждаме ги и ги нареждаме в тавичка.

Продължаваме да варим сиропа, докато се сгъсти. Разбъркваме плънка захарта, орехите, бадемите, лимоновата кора и ванилията. Разпределяме я по ябълките. Заливаме ги със сиропа и украсяваме с пюре от банани и с по 1 черешка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало