Кулинарни рецепти » Огнени банани

 Огнени банани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 узрели банана
• 1 с.л. масло
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. плодов ликьор
• 1 с.л. горещ шоколад /разтопяваме го на водна баня/

Начин на приготвяне:

Стопяваме маслото в тиган и съвсем леко задушаваме по 2 мин предварително обелените банани, като внимаваме да не потъмнеят.

Поръсваме бананите със захарта. Наливаме алкохола около плодовете и запалваме.

След като пламъците догорят, прехвърляме бананите в чинийки и ги ръсим с шоколад. Можем да залеем всеки банан с 1 ч.л. ликьор и да ги запалим.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало