Кулинарни рецепти » Панирани ябълки

 Панирани ябълки

Продукти за 4 порции:

• 4 големи ябълки
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. захар
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 ванилии
• 1 к.ч. брашно
• пудра захар за поръсване
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, нарязваме ги на кръгчета, дебели около един пръст, и ги почистваме от семенната част.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото, разтопеното масло, ванилията и брашно, колкото да получим тесто, малко по-гъсто от палачинковото. Потапяме ябълките в приготвената смес и ги пържим в сгорещената мазнина.

Поднасяме ги поръсени с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало