22.11.2019 година
1564339898.swf
Д
есерти » Плодови десерти
  1422  |   0  
Панирани ябълки
Продукти за 4 порции:

• 4 големи ябълки
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. захар
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 ванилии
• 1 к.ч. брашно
• пудра захар за поръсване
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, нарязваме ги на кръгчета, дебели около един пръст, и ги почистваме от семенната част.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото, разтопеното масло, ванилията и брашно, колкото да получим тесто, малко по-гъсто от палачинковото. Потапяме ябълките в приготвената смес и ги пържим в сгорещената мазнина.

Поднасяме ги поръсени с пудра захар.

28.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019