Кулинарни рецепти » Соленки с кашкавал

 Соленки с кашкавал

Продукти:

• 200 г краве масло
• 500-600 г брашно
• 200 мл вода
• 3-4 с.л. едро настърган кашкавал
• 1 щипка сол
• 200 г сирене

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото. Прибавяме водата, солта и брашното и замесваме твърдо тесто. Разточваме кора с дебелина 5 мм и изрязваме от нея квадратчета. С

лагаме върху всяко квадратче по малко от натрошеното сирене и ги навиваме на пурички. Нареждаме пуричките в намаслена и набрашнена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна.

Потапяме изпечените пурички във вряла вода и веднага ги овалваме в настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало