Кулинарни рецепти » Плезири

 Плезири

Начин на приготвяне:

Смесват се 3 к.ч. ситно смлени орехови ядки, 1 ч.ч. пудра захар, 7 разбити на твърд сняг белтъци и 3 с.л. брашно. Всичко се обърква много добре и се изсипва на тънък пласт в намаслена тавичка. Пече се в предварително загрята умерена до слаба фурна.

Веднага след изпичането, още в тавичката получената кора се нарязва на квадрати, които се завиват на фунийки. Получените фунийки се пълнят с крем по избор – обикновено от сметана, захар и какао.

Накрая плезирите се топват до половината в разтопен шоколад и се оставят в хладилник.

Автор: Теменуга Димитрова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало