Кулинарни рецепти » Чаени сладки

 Чаени сладки

Продукти:

• 250 г брашно
• 1 ч. л. бакпулвер
• 3 с. л. захар
• 2 ванилии
• 150 г краве масло (маргарин)

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с бакпулвера, прибавяме захарта и ванилията и с маслото омесваме тесто. Когато тестото започне да залепва по ръцете, слагаме го в хладилника за малко.

След това разточваме лист с дебелина 4-5 мм и нарязваме кръгчета. Изпичаме в умерена фурна и по желание украсяваме с шоколадова глазура.

Автор: Веселина Балева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало