24.07.2019 година
Д
ребни сладки и соленки » Дребни сладки
  1384  |   0  
Ореховки с шоколадова глазура
Продукти:

• 200 г краве масло
• 300 г смлени орехови ядки
• 50 г крокан
• 4 белтъка
• 150 г пудра захар

За глазурата:

• 4 жълтъка
• 150 г пудра захар
• 100 г разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

Размекваме маслото и го разбиваме със захарта до побеляване. Прибавяме разбитите на сняг белтъци, смлените орехи и счукания крокан. Разбиваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерена фурна.

Разбиваме жълтъците с пудрата захар и затопляме на огъня, докато сместа се сгъсти. Прибавяме разтопения шоколад, разбъркваме и изсипваме сместа на равномерен пласт върху изпечения блат. Изчакваме сладкишът да изстине и го разрязваме на квадратчета.
08.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019