Кулинарни рецепти » Залцбурски галушки

 Залцбурски галушки

Продукти:

• 80 г краве масло
• 3 яйца
• 30 г пудра захар
• 30 г брашно
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме около 30 мин половината от маслото, жълтъците и пудрата захар. След това прибавяме пресятото брашно и разбитите на пяна белтъци. Изсипваме сместа в тавичка, която сме намазали с останалото масло, заливаме с прясното мляко и слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. Печем няколко минути на висока температура.

Щом тестото се вдигне, със супена лъжица изрязваме галушки, които подреждаме със закрълената част нагоре в предварително загрята чиния. Заливаме галушките с крем ванилия /или поднасяме крема отделно/ и ги сервираме като десерт.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало