Кулинарни рецепти » Великденски сладки

 Великденски сладки

Продукти:

• 800 г брашно
• 200 г захар
• 5 яйца
• 200 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 150 мл олио
• настъргана кора от 1 лимон
• 1 жълтък

Начин на приготвяне:

В прясното мляко разтваряме маята, прибавяме разбитите яйца със захарта, олиото, кората от лимона и брашното. Замесваме тесто, което завиваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.

Когато тестото е готово, разделяме го на топки с големината на яйце, от които оформяме пръчки с дебелина около 1 см.

Завързваме пръчките на възел, намазваме ги с жълтъка, поръсваме ги със кристална захар и ги нареждаме в предварително намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало