Кулинарни рецепти » Зелена супа

 Зелена супа
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г спанак
• 2 марули
• 100 г грах
• 3 големи картофа
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• 30 г брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. костен бульон
• 1-2 щипки захар
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Попарваме марулята, отцеждаме и я нарязваме на ситно. Прибавяме я към лука заедно с отцедения грах и задушаваме.

Правим светла запръжка от брашното и останалото масло, разреждаме с малко костен бульон и задушаваме.

Отделно сваряваме картофите и ги обелваме. Попарваме спанака и го пресоваме заедно с картофите и останалите зеленчуци.

Прибавяме запръжката, млякото и бульона. Подправяме с черен пипер, индийско орехче, захар и сол. Кипваме супата и поднасяме с изпържени хлебни кубчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало